İş

Bilişim hizmet sağlayıcısı küresel çapta büyüyerek ülke ekonomisine katkısını artıracak

Dijitalleşmeyle birlikte iş dünyasının dinamikleri hızla değişirken, 2027 yılına kadar küresel şirketlerin yaklaşık yüzde 75’inin farklı teknolojileri benimsemesi bekleniyor. Yerel hizmet sağlayıcı Rasyotek, bilişim alanında Türkiye’nin ilk holdingi olma yolunda ilerlediklerini belirtti. Türkiye ve 20’ye yakın teknoloji çözümünü yeni yatırımlarla yurt dışına açacaklarını duyurdu. Şirketin orta vadeli hedefi küresel borsalara açılmaktır.

Teknoloji iş dünyasını dönüştürmeye devam ederken, birçok şirket BT hizmet sağlayıcıları aracılığıyla işlerini daha verimli bir şekilde yürütmek için çözümler arıyor. Öyle ki Statista tarafından açıklanan bilgiler, 2027 yılına kadar neredeyse dört şirketten üçünün (yaklaşık %75) büyük bilgi analitiği, e-ticaret, yapay zeka ve bulut bilişim gibi teknolojileri benimseyeceğini gösteriyor. entegre bilişim hizmetleri sunan, yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye devam eden, Cumhuriyet’in 2. yüzyılında yeni yatırımlarıyla küresel pazarlara açılacağını duyurdu.

Rasyotek Küme Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Pak, Türkiye’de bilişim alanında ilk holding olma yolunda ilerlediklerini belirterek, bu sayede ülke ekonomisine katkılarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. şu açıklamayı yaptı:

“’Teknolojik insan’ mottosuyla 2015 yılından bu yana bilişim, sağlık, eğitim, üretim ve e-ticaret alanlarında her branş ve büyüklükte binlerce işletmeye tek merkezden hizmet veriyoruz. Referans projeler hazırlıyoruz. 150 kuruluş ve 40 farklı holdingin katılımıyla Türkiye’nin ilk 500 lider şirketi arasında yer alıyor. Ülkemizde yakaladığımız bu başarı ivmesini 2024 yılında yeni yatırımlar ve işbirlikleriyle artırmayı planlıyoruz. “Bu doğrultuda uluslararası arenada Türkiye’nin yenilikçi, esnek ve pratik bilişim yetkinliklerini buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

“Tasarruf ve doğrudan kazançla iş dünyasına 50 milyar TL kazandırdık.”

2024 yılının küresel ekonomi açısından farklı dinamiklere gebe olacağını, şirketlerin bilişim ve dijitalleşmeye olan ihtiyaçlarının artacağını belirten Haldun Pak, “Dünya çapında ekonomik ve politik dalgalanmalar, şirketlerin her anlamda çevik ve karlı bir yapı kurmasını gerektiriyor. . Türkiye’nin ilk bilişim holdingi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, hizmet ve çözümlerimizle yerel iş dünyasına tasarruf ve doğrudan kârla 50 milyar TL kazandırdık. Artık bu yerli ve milli başarı öyküsünü küresel sahneye taşımanın zamanı geldi” dedi.

Geliştirdikleri kazan-kazan modeliyle başta Amerika ve Avrupa olmak üzere ihracat faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Rasyotek Küme Şirketleri Yönetim Kurulu Lideri Haldun Pak, “Tüm hizmet başlıklarımızı sunduğumuz otomasyon ve dijitalleşme fırsatlarıyla zenginleştirmeye odaklandık. BT altyapısından alınmıştır. Geçtiğimiz 10 yılda 12 dijital tahlil, 3 sağlık bilişim uygulaması ve 2 endüstriyel bilgisayar donanım cihazı geliştirdik. Bir insanın bir günde yapabileceği işi, bilgisayarın saniyeler içinde yapabileceği bir modele dönüştürdük. Bu yetkinlik, kendimizi uzman ve güvenilir bir hizmet sağlayıcı olarak konumlandırmamızın ve büyümemizin yolunu açtı.

Orta vadede küresel borsalara açılacak

Rasyotek’in küme şirketleri bünyesinde danışmanlık ve bilişim tecrübesinin yanı sıra turizmden gıdaya, modadan güce farklı alanlardaki yatırımlarıyla faaliyetlerini sürdürdüğünün altını çizen Haldun Pak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kurumsal olarak kuruluşumuzdan bu yana yürüttüğümüz projelerle 100 kattan fazla büyüdük. Yeni yüzyılda ürün ve hizmet portföyümüzü genişleteceğiz. Orta vadede küresel borsalarda yer almak için çalışmalarımızı yeni bir boyuta taşıyacağız. Sınırlarımızı aşarak sadece yerli değil küresel şirketlerin de büyümesini sürdürülebilir hale getireceğiz. “Entegre tasarruf hizmeti mantığımızla birçok uygulamayı tek merkezde buluşturacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu